Projecten

VWO6

PWS + Meesterproef

Dit jaar doen we onze meesterproef. In opdracht van Tom Bremer van Toms Creek verzinnen wij een oplossing voor het blauwalgprobleem in het Bovenwater. Prioriteit is dat daar het hele jaar door lekker gezwommen kan worden zonder gezondheidsrisico's. We zijn sterk op weg met onderzoek naar blauwalgbestrijding voor de gehele plas, zowel als het onderzoeken van een natuurzwemvijver, gecreëerd door een deel van de plas af te sluiten van de rest.  In dit project werk ik samen met Daniël Penninkhof en Boaz Muller. Onze begeleider is Friso Nollen.

In ons PWS hebben we onderzoek gedaan naar de bodem van het Bovenwater. Deze levert fosfaat, de voedingsstof voor blauwalg en andere ongewenste organismen. Met een experimenteel onderzoek hebben we aangetoond dat de bodem productiever wordt bij een hoge pH, 10,0 om precies te zijn. Dit komt overeen met de zomerse pH-pieken in het Bovenwater. Om tot dit resultaat te komen hebben we het Bovenwater naar school gehaald: we hebben slib en water verzameld en daar een proefopstelling met 2 bakken van gemaakt. In 1 bak verhoogden we te pH;  de andere bak was als referentiepunt. We hebben over een week tijd monsters verzameld, die zijn door Fons Smolders van de Radboud Universiteit Nijmegen geanalyseerd voor ons.

In onze meesterproef hebben we een oplossing aangeleverd die de garantie geeft voor veilig zwemwater in het Bovenwater: de natuurzwemvijver. Deze vijver moet een oppervlakte krijgen van twee hectare, met een zanddam die de vijver van het Bovenwater afscheidt. In deze zwemvijver wordt de productieve bodem afgegraven en vervangen voor een nutriëntarme zandbodem. 's Winters wordt de vijver doorgespoeld om alle externe viezigheid en fosfaat uit de vijver te verwijderen. Door een IJzerzandfilter moet er in de zomer ook doorgespoeld en/of bijgevuld worden bij vervuiling of verdamping. 

Geen download beschikbaar omdat het bestand te groot is en ik niet wil betalen voor deze website

VWO5

Infrastructuur: vervoersstromen binnen het kustvisie 2030 programma.

In de kustvisie 2030 - een visie van de Gemeente, Provincie en andere partijen voor de toekomst van de kust van Flevoland en het Markermeer - zijn plannen omschreven om een groot aantal (schier)eilanden aan te leggen voor de kust van Flevoland. Deze moeten deels bewoond gaan worden. Vanuit de Provincie worden regelmatig projecten opgezet waar wij als leerlingen aan werken. Ik heb me gefocust op de infrastructuur op de (schier)eilanden. In dit project ben ik enorm geïnspireerd door het Traffic Circulation Plan in Gent, België. Ik heb een systeem bedacht en uitgewerkt waarmee autoverkeer beperkt wordt en fietsen en lopen een veel aantrekkelijkere optie is. Hierdoor wordt de impact verkeer op het klimaat minimaal en wordt de omgeving van het (schier)eiland ook een rustige omgeving zonder geluidsoverlast waar bewoners en recreanten volop kunnen genieten van de natuur.


Coloriet Track & Trace

In dit project moesten we als groepje een manier bedenken voor Coloriet om hun medische apparatuur te kunnen volgen. Coloriet is een zorgorganisatie met locaties waar onder andere dementerende ouderen wonen, zoals op het Laarhof, de locatie waar onze opdracht vandaan kwam. We zijn er tijdens het project achter gekomen dat conventionele trackers te duur zijn, dus zijn we een compleet andere kant op gegaan: er moet een software gemaakt worden waar medewerkers medisch apparatuur aan zichzelf kunnen linken op hun telefoon. De locatie van de telefoon wordt dan gekoppeld aan het materiaal waar ze mee werken en zodra een medewerker klaar is, ontkoppelt deze het materiaal weer op zijn/haar telefoon en kunnen andere medewerkers precies zien waar het is achtergelaten. Zo hoeft er niet meer gezocht te worden naar spullen en wordt er kostbare tijd bespaard die ook in de ouderenzorg hard nodig is.

VWO4

Schiereiland houtribdijk

Dit project viel ook binnen de kustvisie 2030, net zoals Infrastructuur: vervoersstromen in VWO5. We hebben een ontwerp gemaakt voor het geplande schiereiland aan de houtribdijk.


100 000 woningen in Flevoland

In Nederland is een enorm woningtekort. De overheid wil dan ook voor 2050 een miljoen woningen gaan bouwen. Meer dan 100 000 daarvan zullen in Flevoland moeten komen, waarvan een groot deel in Lelystad en Almere. In dit project hebben we onderzoek gedaan naar houtbouw, modulair bouwen, bouwpakket-wonen en gemeenschappelijke buitenruimte en werkplekken. Het resultaat was een campus met een gemeenschappelijke buitenruimte met houten gebouwen eromheen. Onderop de kaart is een basisschool te zien, om de groene buitenruimte heen vinden we rijtjeshuizen en bovenaan de plattegrond staat een woontoren van 15-20 verdiepingen die verbonden is aan een lage flat (paars) van 8 verdiepingen en een gemeenschappelijke binnenruimte (rood) waar verjaardagen gevierd kunnen worden en waar ook werkplekken beschikbaar zijn voor thuiswerkers. 

Fotocollage onderbouw

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin